Gevulde paprika met tartaar
De dagen worden kouder, dus het is tijd voor een warm ovenrecept! Deze keer gaan we voor de Mexicaanse gevulde paprika. Een klassieker die altijd lekker blijft. P.s. onderaan staat beschreven hoe je het recept makkelijk FODMAP-proof kunt maken.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 rode paprika’s
- 200 gram tartaar
- 100 gram zilvervliesrijst
- 1 ui*
- 1 tomaat
- 150 gram blikje maïs
- 100 gram gezeefde tomaat
- Knoflookpoeder*
- Paprikapoeder
- Oregano
- Chilipoeder
- Zwarte peper
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 ̊C.
- Laat de rijst, naar aanwijzing op de verpakking, koken.
- Snij het uitje fijn en fruit deze. Voeg de tartaar toe in dezelfde pan en bak deze rul. Voeg ook de kruiden, naar eigen smaak toe. Als laatste voeg je een scheutje van de gezeefde tomaten toe.
- Ondertussen snij je de paprika’s doormidden. Verwijder voorzichtig de binnenkant. Snij de tomaat in partjes.
- Als de rijst en het ui-tartaar mengsel gereed zijn, meng je deze samen met de tomaatpartjes en de maïs. Proef of het voldoende smaak heeft, anders kun je dit aanvullen.
- Doe het mengsel in de paprika en laat deze ca. 20 minuutjes in de oven staan.
Zelf had ik nog over van het rijst- tartaar mengsel.
Deze heb ik los opgegeten.
* Maak het recept ‘FODMAP-proof’, door de ui en knoflook
er uit te laten. Voeg als vervanging wat bieslook toe.