Pastinaaksoep

Pastinaak, een hele veelzijdige groente. Lekker als frietje, als puree, maar ook erg goed te gebruiken als basis voor soep. Dit is een gemakkelijk recept, met wat mosterd voor extra smaak.

Ingrediënten voor 2 porties:

  • 2 pastinaken
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels mosterd
  • 1/2 bouillonblokje Na-
  • Peterselie

Bereidingswijze:

  1. Pel de ui en snipper deze. Bak de ui glazig en voeg 2 teentjes uitgeperste knoflook toe.
  2. Ondertussen schil je de pastinaken en snij je deze in kleine blokjes. Voeg ook deze toe in de pan met de ui en knoflook.
  3. Voeg 500 ml water en ½ bouillonblokje (Na-) toe en laat het ca. 15 minuutjes doorkoken.
  4. Als de pastinaak zacht is, pureer je het geheel tot een gladde soep.
  5. Voeg vlak voordat je het serveert de mosterd en peterselie toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *