Snelle pastaschotel met tonijn
Dit gerecht past ideaal in een drukke werkweek. Het is namelijk eenvoudig en snel klaar te maken. Dit doet helemaal niets af van de smaak of de voedingswaarde, het blijft namelijk lekker én gezond! Het zit namelijk boordevol groente en gezonde vetten. Verantwoord genieten dus.
Ingrediënten voor 2 personen:
o 2 blikjes tonijn op basis van water
o 150 gram volkoren penne
o 1 ui
o 1 broccoli
o 40 gram geraspte 30+ kaas
o 400 gram gezeefde tomaten
o 2 eetlepels kappertjes
o 1 teentje knoflook
o kruiden: basilicum, bieslook, peterselie en paprikapoeder
Hoe maak je het?
1) Verwarm de oven voor op 200 graden.
2) Maak de broccoli schoon en snij deze in kleine roosjes. Breng water aan de kook en laat de broccoli ca. 5 minuten koken en de pasta ca. 10 minuten.
3) Ondertussen snij je de ui fijn en fruit je deze, samen met 1 teentje knoflook. Als deze glazig is voeg je de tonijn, gezeefde tomaten, de kruiden en kappertjes toe.
4) Als de broccoli en penne gaar is, voeg je deze toe aan de saus. Meng het goed door elkaar, zodat het een geheel wordt.
5) Verdeel het mengsel in een ovenschaal. Strooi de kaas over de pastaschotel en laat het ongeveer 20 minuutjes in de oven staan. Als de kaas voldoende gesmolten is, is de pastaschotel klaar!