Appel pannenkoekjes

Appel pannenkoekjes

Een van mijn favoriete ontbijtopties: pannenkoeken! Het blijft – althans voor mij – een hele kunst om deze mooi te bakken. Want ook bij mij mislukt de eerste bijna altijd. Wat pannenkoeken zo lekker maakt, zijn de eindeloze combinaties. Vandaag ben ik voor een klassieker gegaan: pannenkoeken met appel, rozijnen en kaneel.

Benodigdheden voor 2 personen (4 kleine pannenkoekjes)
o 80 gram volkorenmeel
o 200 ml melk
o 1 ei
o 1 zakje bakpoeder
o 1 appel
o 2 handjes rozijnen
o kaneel

Hoe maak je het?
1) Meng de meel, melk, ei, bakpoeder en ca. 1 eetlepel kaneel door elkaar met een garde. Probeer zoveel mogelijk klontjes eruit te krijgen.
2) Bak de pannenkoeken op middelhoog vuur. Zelf heb ik voor het bakken een klein pannetje met anti-aanbaklaag gebruikt, waardoor ik geen boter heb gebruikt. Als je een pan zonder anti-aanbaklaag gebruikt, moet je eerst de boter laten warm worden.
3) Volgens mij is de kunst om het vuur niet té hoog te zetten en vooral geduldig te wachten, vóórdat je de pannenkoek flipt.
4) Als de pannenkoeken klaar zijn, snij je de appel in kleine blokjes. Voeg deze, samen met de rozijnen (en eventueel wat extra kaneel) toe als topping. Eet smakelijk!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *