Orzo met garnalen, champignon en cherrytomaatjes

Orzo met garnalen, champignon en cherrytomaatjes

Orzo, is dit nou rijst of pasta? Het ziet er uit als een rijstkorrel, maar officieel is het toch echt een pasta soort, gemaakt van griesmeel in dit geval. Eerlijk is eerlijk, de vezels liggen een stukje lager dan een volkorenpasta (2,9 gram/100 gram vs 7 gram/100 gram). Maar voor dit gerecht maak ik graag een uitzondering. Verder bestaat het uit verse groente en garnalen, wat het uiteraard weer wat gezonder maakt. Ook qua macronutriënten past het prima binnen een gezond voedingspatroon: 1 portie bevat 472 calorieën, 26,7 gram eiwit en 7,9 gram vezels.

Benodigdheden voor 2 personen:
o 200 gram garnalen
o 125 gram orzo
o 1 teentje knoflook
o 1 ui
o 250 gram kastagne champignon
o 200 gram cherrytomaatjes
o 1 handje verse basilicum


Hoe maak je het?
1) Laat 1 eetlepel olie warm worden in een wokpan. Snipper de ui en fruit deze in de pan. Voeg ook een teentje knoflook toe, laat deze mee fruiten.
2) Als de ui glazig is, voeg je de orzo droog toe. Bak deze ca. 2 minuutjes mee op middelhoog vuur. Hierna voeg je beetje bij beetje water toe, totdat de orzo gaar is.
3) Ondertussen borstel je de champignons en snij deze in kleine plakjes. Pak deze in een pan voor ca. 3 minuutjes. Hierna voeg je de garnalen toe, laat ook deze ongeveer 6 minuutjes gaar worden.
4) Als de orzo en garnalen/champingon mengsel gaar zijn, voeg je deze bij elkaar. Snij de cherrytomaatjes doormidden en voeg deze als laatste toe, laat deze ongeveer 2 minuutjes warm worden.
5) Serveer het geheel met verse basilicum en je hebt een heerlijk, eenvoudig gerecht op tafel gezet!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *