Tomatensaus
Uiteraard ben ik geen fan van sauzen, maar wat is nu een pasta zonder saus? Dan kunnen we maar beter kiezen voor een gezonde variant. Deze saus is gemaakt op basis van tomaten, ui, knoflook en kruiden. Een Italiaanse klassieker dus!
Ingrediënten voor 8 porties:
- 1 kilo tomaten
- 1 grote ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 2 theelepels gedroogde basilicum
- ½ theelepel tijm
Bereiding:
- Pel de ui en snipper deze. Pers ook de teentjes knoflook uit.
- Doe 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook.
- Snij de tomaten in blokjes. Snij ook de rode peper in kleine stukjes. Voeg deze, met bovenstaande kruiden, toe aan de gefruite knoflook en ui.
- Breng het mengsel aan de kook en laat het ca. 30 minuutjes sudderen met de deksel op de pan.
- Pureer de saus met een staafmixer. Je kunt er voor kiezen om nog verder op te smaak te brengen met wat kruiden.
- Heerlijk te gebruiken bij een pasta!