Traybake met aardappel en spruitjes
Het is inmiddels een trend: de traybake. Ideaal voor mensen die weinig tijd hebben of gewoon minder zin hebben om lang in de keuken te staan. Het is heel eenvoudig met eindeloze variatie. Wij hebben gekozen voor een variant met aardappel, kip en spruitjes.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 gram kipfilet
- 400 gram aardappels (vastkokend)
- 250 gram spruitjes
- 1 winterpeen
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel balsamico azijn
- Kruiden: tijm, oregano, peper
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappel en snij deze in blokjes. Snij de onderkant van de spruitjes af, verwijder de buitenste blaadjes en snij deze doormidden. Ook de wortel schil je en snij deze in schijfjes.
- Voeg het geheel bij elkaar. Pers een teentje knoflook door het geheel en meng het met de één eetlepel olie, balsamico azijn en kruiden (hoeveelheid naar smaak). Verspreid het over een ovenplaat en stop het in de oven.
- Ondertussen snij je de kip in reepjes. Meng deze met de olie en kruiden. Voeg deze 10 minuutjes na de groente toe op de plaat.
- Laat het geheel nog ca. 15 minuutjes gaar worden. Controleer of alles goed gaar is en smullen maar!