Winterse erwtensoep
Officieel is het winter en daar kan de erwtensoep natuurlijk niet bij ontbreken. Een hele gezonde soep, echter zit er vaak rookworst bij wat het weer wat minder gezond maakt. Dit is een variant met kipfilet. Als je de soep met wat brood eet heb je een volledige maaltijd, boordevol groente!
Ingrediënten voor ca. 4 flinke koppen soep:
- 250 gram spliterwten
- 1 ui
- 1 prei
- 1 winterpeen
- ½ knolselderij
- 250 gram kipfilet
- Kruiden: selderij, tijm
Bereidingswijze:
- Spoel de spliterwten af. Stop ze in een grote pan met 1L kokend water. Laat het geheel 1 uur pruttelen op laag vuur.
- Ondertussen maak je de overige groente schoon en snij deze in kleine blokjes. Als de erwten 1 uur hebben geprutteld doe je de overige groente erbij. Je kunt er eventueel voor kiezen om wat extra water toe te voegen. Laat de overige groente ca. 45 minuten pruttelen.
- Ondertussen laat je de kipfilet in zijn geheel 15 minuutjes koken in een andere pan. Snij de kipfilet in kleine blokjes en voeg deze toe.
- Laat de kipfilet nog 15 minuutjes meekoken met de soep en voeg selderij en tijm toe naar smaak.
- Eet er een sneetje brood bij en je hebt een heerlijke maaltijd!