Zoervleisj
Zuurvlees, oftwel zoervleisj. Un écht Limburgs recept dat eigenlijk ook bij de carnaval hoort. Je kunt dit heerlijk eten bij frietjes, meer gekookte aardappels of aardappelpuree is een wat gezondere keuze. Dit recept is door de peperkoek en appelstroop misschien niet helemaal gezond, maar voor dit typische Limburgse recept maken we graag een uitzondering!
Ingrediënten voor 4 personen:
- 600 gram runderriblap
- 3 uien
- 150 ml water
- 150 ml natuurazijn
- 6 laurierbladeren
- 6 kruidnagels
- 3 sneetjes peperkoek
- 4 eetlepels appelstroop
- peper
Bereidingswijze:
- Snij de runderriblap in kleine blokjes en braad deze aan in een braadpan.
- Ondertussen pel je de uien en snij je deze in halve ringen. Voeg deze toe bij het vlees. Breng het op smaak met wat extra peper.
- Voeg hierna water, azijn, appelstroop, laurierbladeren en kruidnagels toe. Laat het in totaliteit voor 2,5 uur pruttelen op laag vuur.
- Als het vlees mals is gegaard, kun je de peperkoek toevoegen. Verkruimel deze en roer door het geheel. Vergeet niet de laurierbladeren en kruidnagel te verwijderen.
- Eet het geheel op in combinatie met een zetmeelproduct en een salade. Heerlijk!