Indiase Dahl met zoete aardappel

Indiase Dahl met zoete aardappel

Dahl is en gerecht uit de Indiase keuken, gemaakt van peulvruchten. Deze worden gekookt met kruiden en specerijen, tot een brij of soep. Het vaak wordt vaak gegeten met naanbrood of rijst, maar je kunt het uiteraard ook zo opeten. Het recept zonder toevoeging van rijst of naanbrood is voor 2 personen. Mocht je wel een zetmeelrijk product toevoegen, gebruik het dan voor 4 personen.

Ingrediënten voor 2 – 4 personen:

  • 130 gram rode linzen
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 puntpaprika
  • 1 grote wortel
  • 1 zoete aardappel
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 125 ml kokosmelk light
  • 100 ml bouillon (Na- blokje)
  • Kruiden: 1 cm gember, 1,5 tl kurkumma, 2 tl komijn, 0,5 tl zwarte peper en een handje verse koriander

Bereidingswijze:

  1. Maak eerst de groente schoon en snijd deze klein. Schil ook de gember en snijd deze fijn.
  2. Fruit eerst de ui en knoflook kort aan en voeg hierna de gesneden groente en kruiden toe. Gebruik alleen de verse koriander op het laatste als garnering. Bak dit kort aan voor ca. 3 minuutjes. Hierna voeg je de linzen, tomatenblokjes, kokosmelk en bouillon toe.
  3. Laat het geheel 30 minuutjes sudderen zodat de groente zacht kunnen worden. Voeg als laatste de koriander toe als garnering.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *