Kippannetje

Kippannetje

Kippannetjes zijn altijd goed. Het is hierbij natuurlijk de kunst op de kip niet te lang te bakken, zodat deze droog wordt. Maar oefening baart kunst. Deze variant is erg simpel, met maar enkele ingrediënten. Maar een heerlijke smaak. Serveer het gerecht met wat rijst of brood, het smaakt beide goed.

Ingrediënten voor 2 personen:

o 200 gram kipfilet
o 1 ui
o 1 rode paprika
o 250 gram champignon
o 150 ml bouillon
o Oregano, basilicum, peper en paprikapoeder

Bereidingswijze:

  1. Snij de kip in reepjes en bak deze kort gaar. Voeg alvast een flinke scheut van de paprikapoeder toe. Als de kip gaar is, haal je deze uit de pan.
  2. Snij ondertussen de ui, champignon en paprika in schijfjes. Fruit eerst de ui aan, voor ca. 2 minuutjes. Voeg hierna de champignon toe.
  3. Als het vocht uit de champignon is getrokken, voeg je de paprika toe. Bak deze, samen met de oregano, basilicum en peper kort aan.
  4. Voeg hierna de bouillon toe en laat het geheel ca. 15 minuutjes op klein vuur pruttelen. Voeg voor de laatste 3 minuutjes de kip toe, zodat deze mee kan verwarmen.
  5. Proef of het gerecht op smaak is en serveer het geheel met rijst, brood of aardappels.

    Voedingswaarde per persoon (zonder de zetmeelbron)
Energie251 kcal
Koolhydraten7,2 gram
Vet17,2 gram
Waarvan verzadigd vet1,9 gram
Eiwit34,7 gram
Vezels4,5 gram


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *