Spruitjesstamppot met kipgehaktbal
Stamppot gemaakt van spruitjes, veel Hollandser wordt het niet! De kipgehaktbal is dan misschien wat minder ‘ouderwets’, maar dat maakt de combinatie zeker niet minder lekker.
Ingrediënten voor 2 porties:
- 2 zoete aardappels
- 500 gram spruitjes
- 200 gram kippengehakt
- 1 ei
- Paneermeel
- 1 teentje knoflook
- mosterd
- peterselie
- peper
Bereidingswijze:
- Schil de zoete aardappels en snij deze in blokjes. Kook deze voor ongeveer 20 minuutjes.
- Ondertussen maak je de spruitjes schoon door de harde onderkant- en de buitenste bladeren te verwijderen. Laat ook de spruitjes ongeveer 8 minuutjes gaar koken.
- Als de spruitjes in het water zitten, begin je aan de gehaktballen. Dit doe je door het kippengehakt te mengen met 1 ei, een flinke scheutpaneermeel, een teentje knoflook, wat peper en peterselie naar smaak. Kneed deze tot ongeveer 6 ballen en bak deze in een pan.
- Als de zoete aardappels en spruitjes gaar zijn, schud je het water af en voeg je deze samen. Voeg naar smaak nog peper en peterselie toe. Stamp deze, samen met een scheutje melk en een theelepel mosterd, tot een heerlijke stamppot.
- Als ook de gehaktballen gaar zijn, kun je aan jouw heerlijke winterkost beginnen!