Aspergesoep

De traditionele aspergesoep wordt meestal gemaakt op basis van room, boter en bloem. Erg lekker, maar ook best wel calorie rijk. Daarom een soep wat nét zo lekker smaakt, maar een stuk minder calorieën bevat.

Ingrediënten voor 2 flinke porties:

  • 300 gram ongeschilde asperges
  • 150 gram aardappels
  • 1 ui
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt (0-2% vet)
  • 500 ml bouillon
  • 1 gekookt ei
  • Kruiden: 1tl peterselie, 1 tl bieslook

Bereidingswijze:

  1. Leg de asperges in koud water voor min. 30 minuten. Dit maakt het schillen van de asperges makkelijker.
  2. Hierna schil je de aardappels en snij je deze in kleine blokjes. Ook pel- en snipper je de ui.
  3. Als de asperges lang genoeg in het water hebben gelegen schil je ook deze en snij je ze in stukjes.
  4. Fruit het uitje. Als deze glazig is voeg je de asperges en aardappels toe. Bak ze kort aan en voeg hierna de bouillon toe. Laat het geheel ongeveer 15 minuutjes koken.
  5. Als de aardappel en asperges gaat zijn, haal je 1/3e van de asperges uit het vocht.
  6. Pureer het overgebleven geheel. Als het glad genoeg is, voeg je de overige asperges toe.
  7. Breng de soep op smaak met bovenstaande kruiden.
  8. Vlak voordat je de soep opdient doe je 1 eetlepel Griekse yoghurt er doorheen om het wat romiger te maken. Voeg ook per portie ½ gekookt en versnipperd eitje toe, voor een extra smaakcomponent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *