Paella met garnalen

Paella, dat is toch wel een van mijn favoriete Spaanse gerechten. Een heerlijke combinatie van rijst, zeevruchten en vaak ook chorizo. Deze variant is op basis van garnalen en wat groente. Een lekker kleurrijk recept wat rijk is aan smaak. Buen provecho!

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram gepelde (knoflook) garnalen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram champignon
  • 150 gram cherrytomaat
  • 1 groene paprika
  • Kruiden: 1 tl kurkuma, 1 tl paprikapoeder, 1 tl kerrie, snufje peper
  • 1 eetlepel olie (om in te bakken)

 

Bereidingswijze:

  1. Verhit 300 ml water in een ketel of waterkoker, totdat deze kookt.
  2. Maak de groente schoon en snij deze in kleine blokjes. Snipper de ui.
  3. Verhit olie in de wokpan en fruit de ui en knoflook.
  4. Voeg hierna de zilvervliesrijst en de 300 ml kokend water toe.
  5. Meteen hierna voeg je ook bovenstaande kruiden en de champignons toe. Dek de pan af met een grote deksel
  6. Zorg dat alle rijst onder water staat en kook deze ca. 10 minuutjes.
  7. Hierna voeg je de gesneden paprika toe. Dek ook hierna de pan af, zodat deze kunnen stomen.
  8. Als de paprika wat zachter is – ongeveer 5 minuutjes later – voeg je de garnalen en tomaatjes toe. Zorg dat de garnalen gaar zijn.
  9. Proef of de paella goed op smaak is. Eventueel voeg je nog wat kruiden toe naar smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *