Chili con carne

Chili con carne

Chili con carne, het gerecht komt oorspronkelijk uit Texas. Er zijn natuurlijk meerdere varianten te bedenken. Je kunt het eventueel serveren met rijst of brood. Maar het hoeft niet! Deze variant zit boordevol groente. Het is een grote portie, dus serveren met een bijgerecht bij dit recept niet nodig. 


Benodigdheden voor 2 personen:

  • 2 stuks rundertartaar
  • 1 blik kidneybonen / zwarte bonen (uitlek gewicht ca. 265 gram)
  • 1 ui
  • 2 rode paprika
  • 1 klein blikje maïs (uitlekgewicht va. 120 gram)
  • 1 pak tomatenblokjes zonder zout (ca. 400 gram)
  • 2 teentjes knoflook
  • Kruiden: 1 theelepel komijn, 1 theelepel kaneel, 1/4e theelepel chilipoeder, 2 theelepels paprikapoeder, ½ theelepel peper

Bereidingswijze:

  1. Pel de ui en snipper deze fijn. Maar ook de paprika’s schoon en snij deze in kleine blokjes.
  2. Fruit het uitje en voeg ook 2 teentjes uitgeperste knoflook toe.
  3. Indien de ui glazig is, voeg je bovenstaande kruiden en de tartaar toe. Bak deze rul.
  4. Als de tartaar bijna gaar is voeg je de paprika toe, zodat ze kort worden gebakken.
  5. Als laatste voeg je de tomatenblokjes, maïs en uitgelekte bonen toe, en laat het geheel ca. 15 minuutjes sudderen.
  6. Proef of het geheel naar jou smaak is, je kan uiteraard altijd nog meer kruiden toevoegen. En dan.. eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *