Frittata met spinazie en prei
Frittata, het lijkt op een boeren omelet, maar dan meer gevuld. Een simpel receptje én koolhydraatarm.
Ingrediënten voor 2 porties:
- 5 eieren
- 150 ml Griekse Yoghurt (2%)
- 350 gram spinazie
- 1 prei
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- Kruiden: 1 tl kerriepoeder, 2 tl oregano, 1/2 tl peper, snufje zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de prei en spinazie goed. Snij de prei in kleine blokjes.
- Pers 1 teentje knoflook uit en laat deze kort fruiten in een wokpan.
- Hierna voeg je de prei en spinazie toe.
- Ondertussen breek je de eieren en voeg je deze samen met de Griekse yoghurt in een kommetje. Voeg de kruiden toe en klop het geheel door elkaar.
- Als de groente gaar zijn doe je deze in een ovenschaal. Schud het eimengsel hier overheen. Verdeel dit goed.
- Laat de frittata ca. 25 minuten in de oven gaar worden. Als het een klein beetje bruin begint te worden, is de frittata klaar!