Jambalaya met kipfilet en erwtjes

Jambalaya met kipfilet en erwtjes

Jambalaya is een gerecht dat is afgeleid van het Spaanse paella. Het is ontstaan in de Creoolse en Cajunse keuken in Louisiana. Door de rijst te laten garen tussen de groente en vlees, krijgt het een heerlijke smaak. Én het bespaard ook nog in de afwas.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram kipfilet
  • 120 gram zilvervliesrijst
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram tuinerwten
  • 1 tomaat
  • 1 gele paprika
  • 2 tl cajunkruiden
  • 50 gram tomatenpuree
  • 1 handje verse peterselie

Bereidingswijze:

  1. Pel en snipper zowel de ui als knoflook. Fruit deze in een hapjespan op middelhoog vuur.
  2. Ondertussen snij je de kip in blokjes. Voeg deze, samen met de cajunkruiden en tomatenpuree toe aan de ui en knoflook. Bak deze kort mee.
  3. Maak de kippenbouillon klaar en voeg deze, samen met de rijst toe aan het kipmengsel. Laat dit op een middelhoog vuur pruttelen.
  4. Ondertussen snij je de paprika en tomaat in blokjes. Voeg deze na ca. 10 minuten toe.
  5. Als de rijst ongeveer 16 minuten in totaal heeft gekookt, voeg je als laatste de tuinerwten toe. Laat deze kort mee verwarmen.
  6. Als laatste voeg je de peterselie toe. Hiermee is de Jambalaya klaar!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *