Lijnzaad en pittencrackers

Helaas zijn crackers meestal gemaakt op basis van meel, waardoor ze meestal rijk zijn aan koolhydraten. Deze variant is op basis van lijnzaad, waardoor het laag is in koolhydraten. Daarnaast is het een goede cracker, omdat het boordevol vezels zit. En ze smaken heerlijk!

 

Ingrediënten voor ongeveer 12 crackers

  • 120 gram pittenmix
  • 150 gram gebroken lijnzaad
  • 200 ml water
  • Snufje zout

Bereidingswijze:

Begin met het mengen van alle ingrediënten. Laat het wat intrekken in de lijnzaad, zodat het een papje wordt. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Ondertussen verwarm de oven op 180 graden. Haal een bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier. Als het wat goed is ingetrokken, verdeel je het beslag over de bakplaat. Zorg dat het geheel ongeveer 3 – 4 mm dik is. Het verdelen kun je het beste doen met een grote lepel. Zet de crackers voor 25 minuten in de oven. Hierna haal je ze eruit en snij je ze in het formaat crackers wat je zelf prettig vind. Tip: doe dit voorzichtig en gebruik een scherp mes. Hierna draai je de crackers om en laat je ze nog 15 minuten knapperig worden in de oven. Kijk of ze knapperig genoeg zijn en dan ze klaar voor gebruik. Erg lekker met een lapje kaas, gekookt eitje of  wat hummus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *