Linzen met broccoli in tomatensaus
Linzen zijn een mooie manier om meer peulvruchten- en minder vlees te eten. Hier een heerlijk pittig recept boordevol groente
Ingrediënten voor 2 personen:
- 250 gram linzen uit blik (uitgelekt)
- 1 ui
- 1 broccoli
- 200 gram tomatenblokjes
- 2 eetlepels Griekse Yoghurt (naturel)
- ½ Spaanse peper
- 1 teentje knoflook
- Kruiden: kerrie, basilicum
Bereiding
- Pel de ui en snij deze fijn. Verwijder de pitjes van de peper en snij ook deze in kleine plakjes.
- Fruit de ui in 1 eetlepel olie. Voeg hierbij ook de kerrie toe. Als de ui glazig is, voeg je de pepertjes, tomatenblokjes en Griekse yoghurt toe.
- Ondertussen maak je de broccoli schoon, snij je deze in stukjes en kook deze.
- Als alles gaar is voeg je het geheel bij elkaar en je hebt een eenvoudige vegetarische maaltijd!