Linzen met broccoli in tomatensaus

Linzen zijn een mooie manier om meer peulvruchten- en minder vlees te eten. Hier een heerlijk pittig recept boordevol groente

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 gram linzen uit blik (uitgelekt)
  • 1 ui
  • 1 broccoli
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 2 eetlepels Griekse Yoghurt (naturel)
  • ½ Spaanse peper
  • 1 teentje knoflook
  • Kruiden: kerrie, basilicum

 

Bereiding

  1. Pel de ui en snij deze fijn. Verwijder de pitjes van de peper en snij ook deze in kleine plakjes.
  2. Fruit de ui in 1 eetlepel olie. Voeg hierbij ook de kerrie toe. Als de ui glazig is, voeg je de pepertjes, tomatenblokjes en Griekse yoghurt toe.
  3. Ondertussen maak je de broccoli schoon, snij je deze in stukjes en kook deze.
  4. Als alles gaar is voeg je het geheel bij elkaar en je hebt een eenvoudige vegetarische maaltijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *