Noedelsoep met tofu
Deze soep is heerlijk gevuld met groente, tofu en noedels. Het volstaat dus als een volledige maaltijd, boordevol vitamines, mineralen, eiwitten én vezels.
Ingrediënten voor 2 porties:
- 500 ml bouillon (gebruik eventueel Na- bouillonblokje)
- 200 gram tofu
- 80 gram volkorennoedels
- 1 stronk paskoi
- 200 gram champignon
- 1 stronkje bosui
- 1 klein schijfje gember (naar smaak)
- 1 kleine chilipeper
Bereidingswijze:
- Snij de champignon en paksoi in schijfjes en de tofu in blokjes.
- De gember snij je in fijne blokjes en peper in kleine schuifjes. Fruit dit aan voor ca. 2 minuten in een wokpan in één eetlepel olie.
- Voeg dan de tofu toe en wok dit ongeveer 2 minuten mee. Hierna voeg je de bouillon toe.
- Na ongeveer 4 minuten voeg je de volkorennoedels toe. Laat nog ongeveer 6 minuten gaar worden.
- Als laatste voeg je wat bosui naar smaak toe. En dan is de soep klaar om te eten!