Ovenschotel van courgette en ricotta

Ovenschotel van courgette en ricotta

Voor dit recept heb ik inspiratie opgedaan bij de website van leukerecepten.nl. Ik heb er wat kleine aanpassingen aan gedaan, om het wat meer naar mijn smaak te brengen. Het kost weinig tijd om het gerecht te bereiden, ideaal voor een doordeweekse dag!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 400 gram aardappels (vastkokend)
  • 150 gram ricotta
  • 1 courgette
  • 125 gram champignon
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 2 eetlepels pesto
  • 30 gram geraspte kaas
  • 2 eetlepels pijnboompitten (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snij de aardappels in schijfjes van ongeveer 1 cm. Kook deze voor ongeveer 5 minuten.
  3. Was de courgette en champignon en snij ook deze in schijfjes van ongeveer 1 cm.
  4. Pel de ui en snij deze fijn. Fruit deze in een pan voor ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur in een eetlepel olie. Als deze glazig is, voeg je de aardappels, champignon en courgette toe. Bak voor ongeveer 5 minuten mee.
  5. Ondertussen meng je de ricotta met ui en pesto.
  6. Als het groentemengsel voldoende gaar is voeg je deze in een ingevette ovenschaal. Hier bovenop voeg je het ricotta mengsel toe. Als laatste strooi je de geraspte kaas en eventueel de pijnboompitten over het geheel.
  7. Laat voor ongeveer 25 minuten gaar worden en je ovenschotel is klaar!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *