Couscoussalade met witte kaas en olijven

Couscoussalade met witte kaas en olijven

Couscous is een ideale zetmeelbron om een salade helemaal volwaardig te maken. Zelf vind ik parelcouscous nóg lekkerder, dit is in deze salade ook gebruikt. Door de witte kaas, olijven en kruidige dressing is het een salade vol met smaken.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 120 gram parelcouscous
  • 150 gram witte kaas
  • 70 gram rucola sla
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 gele paprika
  • 1/3e komkommer
  • 50 gram zwarte olijven (schijfjes)
  • ½ blokje groentebouillon
  • 15 ml olijfolie
  • 10 ml balsamico azijn
  • 1 tl mosterd
  • ½ eetlepel gedroogde dille

Bereidingswijze:

  1. Bereid de parelcouscous zoals aangegeven op de verpakking. Gebruik een bouillonblokje in plaats van water voor extra smaak.
  2. Snijd de feta in blokjes. Snijd de paprika, komkommer en eventueel de olijven in schijfjes.
  3. Maak ondertussen de dressing door de balsamico azijn, olijfolie, mosterd en dille te mengen.
  4. Als de couscous gaar is, kun je deze mengen met de groente. Wil je voor een volledig koude salade gaan? Maak dan de couscous dan bijvoorbeeld de dag ervoor klaar. Je kunt dit zonder problemen koel bewaren.
  5. Gebruik de dressing om de salade af te maken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *