Vegetarische tikka masala

Vegetarische tikka masala

Dit recept is een lekkere combinatie van het kruidige van de tikka masala pasta met het zoete van de gedroogde pruimen.  Het een vegetarisch recept, maar door de toevoeging van de linzen, Griekse yoghurt en pijnboompitten bevat het voldoende eiwitten.

Ingrediënten voor 2 personen:

  •  120 gram zilvervliesrijst
  •  1 ui
  •  1 gele paprika
  •  150 gram linzen (blik)
  •  200 gram gezeefde tomaten
  •  150 gram Griekse yoghurt 10%
  •  30 gram pijnboompitten
  •  30 gram gedroogde pruimen
  •  30 gram tikka masala pasta
  •  Optioneel: verse peterselie

Bereidingswijze:

  1. Begin met het koken van rijst. Laat deze ongeveer 10 minuutjes koken.
  2. Ondertussen pel en snipper je de ui. Fruit deze in een hapjespan.
  3. Was de gele paprika en snij deze in kleine blokjes. Voeg deze, samen met de tikka masala pasta, toe aan de hapjespan. Bak deze kort aan.
  4. Zet het vuur wat lager en voeg de gezeefde tomaten, uitgelekte linzen en Griekse yoghurt toe. Laat het geheel ongeveer 10 minuten pruttelen.
  5. Snij de gedroogde pruimen in stukjes en laat deze kort mee verwarmen in het mengsel.
  6. Dien de tikka masala op met de rijst. Gebruik de pijnboompitten en peterselie om het gerecht af te maken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *