Orzo met rode bieten
De rode bieten hebben veel gezondheidsvoordelen. Doordat het veel kalium en nitraat bevat, kan het namelijk de bloeddruk verlagen. Maar daarnaast zorgt de nitraat voor een verhoging van de doorbloeding van de spieren, wat de sportprestaties kan verbeteren. Genoeg reden deze groente te eten dus!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 120 gram orzo
- 200 gram ricotta
- 300 gram rode bieten (rode bieten)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 300 ml bouillon
- 20 ml balsamicoazijn
- Bieslook
Bereidingswijze:
- Pel de ui en snipper deze. Hak ook de knoflook fijn. Fruit zowel de ui als knoflook in een hapjespan.
- Voeg de balsamicoazijn toe en laat deze kort inkoken op middelhoog vuur.
- Ook voeg je de orzo en bouillon toe. Laat deze ongeveer 9 minuten gaar koken. Houd hierbij de deksel op de ban.
- Snijd de rode bieten in kleine blokje. Deze voeg je toe als de orzo nog ongeveer 2 minuutjes moet koken.
- Garneer het gerecht met bieslook naar smaak.