Kabeljauwburger
Ingrediënten voor 2 burgers:
- 2 kabeljauw
- 2 bruine broodjes
- 1 tomaat
- 1 rode paprika
- 200 gram rode kool
- 2 bosui
- Ca. 4 eetlepels halfvolle yoghurt
- Citroensap
- Kruiden: kurkuma, chilipoeder, knoflookpoeder, zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 ̊C. Dep hierna de kabeljauw zo goed mogelijk droog. Snij deze dan in kleine blokjes. Meng de kabeljauwstukjes met de kruiden en een klein beetje citroensap. Kneed de stukjes tot 2 burgers en leg deze ca. 15 minuutjes in de oven.
- Ondertussen maak je de salade erbij. Dit doe je door de rode kool in kleine reepjes te snijden en te wassen. De bosui snij je in kleine stukjes en meng deze, samen met 2 eetlepels yoghurt, door de rode kool. Ook hierbij kun je ca. 1 eetlepel citroensap toevoegen voor wat extra zure smaak.
- Hierna maak je de rode paprika en tomaat schoon. Snij deze in plakjes.
- Als de kabeljauwburger gaat is leg je deze op een broodje. Smeer op het broodje 1 eetlepel yoghurt als sausje. Op het broodje voeg je ook een paar plakjes tomaat, paprika en wat van de rode kool toe. De rest van de rode kool kun je gebruiken als salade voor erbij.
- Tip: ook erg lekker met wat zoete aardappel– of koolrabi frietjes erbij!