Pita’s met kipshoarma
Een gezonde kipshoarma? Het kan zeker! Een heerlijke en snelle maaltijd, die geschikt is voor het hele gezin.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 4 volkoren pita’s
- 200 gram kippengehakt
- 70 gram sla
- ½ komkommer
- 1 tomaat
- 1 rode paprika
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 teentjes knoflook
- Paprika poeder
- Koriander
- Komijn
- Chili poeder
Bereidingswijze:
- Bak de pita’s af zoals staat beschreven op de verpakking.
- Was de groente en snij de komkommer, tomaat en rode paprika in schijfjes.
- Maak dan de knoflooksaus, door de Griekse yoghurt, 1 teentje (geperste) knoflook en een paar dun gesneden schijfjes komkommer toe te voegen.
- Pers het ander teentje knoflook uit en fruit deze in de pan. Als deze voldoende gaar is, voeg je het kippengehakt toe. Bak deze rul en breng op smaak met 1 eetlepel paprikapoeder, 1 eetlepel koriander, 1 eetlepel komijn en 1 theelepel chilipoeder. Of experimenteer naar eigen smaak.
- Als alles gaar is stop je het kippengehakt, wat groente en de zelfgemaakte knoflooksaus in een pita broodje. Er zal wat groente over zijn, dit kun je prima als salade erbij nemen voor extra groente.