Stoofpotje met kabeljauw

Een simpel stoofpotje boordevol groente. Neem er 2 sneetjes koolhydraatbeperkt brood bij en je hebt een heerlijke maaltijd! Let alleen op: er zit een klein beetje witte wijn in. Er zal natuurlijk een groot deel verdampen, maar hierdoor niet geschikt voor kinderen :).

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 kabeljauwfilets
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groene paprika
  • 1 winterpeen
  • ½ courgette
  • 250 ml gezeefde tomaten
  • 80 ml witte wijn
  • Kruiden: paprikapoeder, tijm, bieslook en chilipoeder

 

Bereidingswijze:

  1. Snipper de ui en pers de knoflookteentjes uit in een knoflookpers. Fruit deze in een pannetje.
  2. Ondertussen maak je de winterpeen, courgette en paprika schoon en snij je deze in kleine blokjes. Voeg als eerste de winterpeen toe aan het ui- en knoflook mengsel en laat deze ca. 5 minuten bakken op middelhoog vuur. Hierna voeg je de paprika en courgette toe en laat ook deze ongeveer 5 minuutjes bakken.
  3. Hierna snij je de kabeljauw in kleine blokjes en bak deze kort aan in een bakpan.
  4. Voeg de gezeefde tomaten, wijn en kabeljauw blokjes toe aan het groente mengsel.
  5. Laat het geheel nog ongeveer 10 minuutjes pruttelen, totdat alle groente goed gaar zijn.
  6. Breng als laatste op smaak met paprikapoeder, tijm, bieslook en wat chilipoeder.
  7. Eet het geheel op met 2 sneetjes koolhydraatarm brood en je hebt een heerlijke maaltijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *