Stoofpotje met kabeljauw
Een simpel stoofpotje boordevol groente. Neem er 2 sneetjes koolhydraatbeperkt brood bij en je hebt een heerlijke maaltijd! Let alleen op: er zit een klein beetje witte wijn in. Er zal natuurlijk een groot deel verdampen, maar hierdoor niet geschikt voor kinderen :).
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 kabeljauwfilets
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 groene paprika
- 1 winterpeen
- ½ courgette
- 250 ml gezeefde tomaten
- 80 ml witte wijn
- Kruiden: paprikapoeder, tijm, bieslook en chilipoeder
Bereidingswijze:
- Snipper de ui en pers de knoflookteentjes uit in een knoflookpers. Fruit deze in een pannetje.
- Ondertussen maak je de winterpeen, courgette en paprika schoon en snij je deze in kleine blokjes. Voeg als eerste de winterpeen toe aan het ui- en knoflook mengsel en laat deze ca. 5 minuten bakken op middelhoog vuur. Hierna voeg je de paprika en courgette toe en laat ook deze ongeveer 5 minuutjes bakken.
- Hierna snij je de kabeljauw in kleine blokjes en bak deze kort aan in een bakpan.
- Voeg de gezeefde tomaten, wijn en kabeljauw blokjes toe aan het groente mengsel.
- Laat het geheel nog ongeveer 10 minuutjes pruttelen, totdat alle groente goed gaar zijn.
- Breng als laatste op smaak met paprikapoeder, tijm, bieslook en wat chilipoeder.
- Eet het geheel op met 2 sneetjes koolhydraatarm brood en je hebt een heerlijke maaltijd!